Information om Spanien


Historien i korthet

Cordoba

Spaniens nedtecknade historia går tillbaka till tiden före Romarriket. Under det första årtusendet e.Kr. försåg man Rom med två kejsare och landet ockuperades och koloniserades av de moriska araberna från norra Afrika.

Under den första halvan av det andra årtusendet blomstrade Spanien som center för Kristen, Judisk och Islamisk lärdom och efter att de två senare religionerna hade fördrivits, reste sig landet och blev från 1492 den första globala supermakten tack vare erövringen av den Nya Världen i Amerika och de rikedomar man därigenom fick.

Under senare århundraden har utvecklingen av det moderna resandet med tåg och flyg bl.a. lett till 1960-talets blomstring av turistnäringen, som idag utgör en viktig del av bruttonationalinkomsten.

Spanien idag

Spanien är idag en fantastisk blandning av de kulturer och raser man ärvt från sin skiftande historia. Detta ger sig bl.a. uttryck i det rika språket med sin blandning av latinskt och arabiskt inflytande, dess arkitektur, dess matkultur och dess folkliga traditioner.

Dess klimat som även varierar regionalt, är för de flesta av oss känt för sina dagar av till synes ständigt solsken som Medelhavskusten och det södra inlandet avnjuter.

Det har aldrig varit lättare
att bo i Spanien.

Spanjorer är, även om det dock kan variera från region till region, överlag artiga, gästfria, varmhjärtade och stolta. Större delen av befolkningen är romerska katoliker.

I dagens moderna och sofistikerade Spanien är det lätt att glömma bort att landet först blev demokratiskt igen 1975, då man instiftade en konstitutionell monarki enligt engelskt mönster.

Spanien blev medlem i EU i slutet av 1900-talet och har sedan dess skapat en social och kommersiell infrastruktur som gör att det i dag anses vara ett av de ledande moderna länderna, såväl industriellt, teknologiskt som när det gäller kreativitet.

Bar at the beach

Oavsett om det är för arbete, fritid eller nöje, är det en rik och givande upplevelse att bo i Spanien. Och visst skiner solen på dig medan du gör det!

Det spanska språket

Även om engelska talas och förstås i populära turist- och bostadsområden, kommer du att upptäcka att spanjorerna verkligen uppskattar genuina försök att tilltala dem på deras eget språk.

Beställ vår NYA Älska Spanien Fastighetsguide

Den nya Älska Spanien Fastighetsguide broschyren innehåller all den vägledning och information du behöver för att komma igång med att hitta Fastigheter i Spanien.

Klicka här för att beställa vår broschyr →